Hösten rullar igång...

Tjo!

Hösten är här. Det kommer kalla vindar, det ser ut som det e kväll klockan tolv på dagen och solen går inte upp lika tidigt längre. Det känns som det va sista sommarkvällen i lördags, shit vilken kväll/natt!

Helgen som gick var ganska späckad. Come Clean på fredan där jag, Lisa & Sebbe hade en Love/Heartburn-special som jag tycker var väldigt lyckad!
Senare bar det av till Ernst för lite förbärsning, rom och gammal go svensk Hiphop/Reggae.

Förbärsningen var inför One Drops@Parken där Joey Fever & Danjah skulle spela. Kön var otroligt seg (inte såå lång), så jag hann med att köpa en cheeseburgare & en pommes-bricka på haket närmast utan att kön hann röra sig mer än två-tre meter.

Väl inne mötte jag Muamer & hans boys, och även Linné-Frida dök upp i vimlet. Annars var det rätt tråkigt att se alla dessa players som spelade sin dryga roll, med bråk som självklart mål.

Jag hann med att se Danjah (fast jag trodde det va Joey) med Partillos band innan alkoholhalten i blodet tvingade mig att tänka på refrängen som i en Flo Rida-låt ;)

fat

Upp nästa "morgon", redan vid 10.30. Jag skulle nämligen till Alingsås för innebandy 14-16.
När det va överstökat med både blodvite och fotskada (jag var ej inblandad!) fortsatte kvällen med Wii som underhållare...

Så kan det gå!
Imorn är det derby borta mot Häcken för mitt kära Sällskap!
Gratis entré återigen, livet e gött :)

Ha det gött!
Ciao!

Skivhösten

M.O.P.
Raekwon
Ghostface
Jay-Z
Ken Ring
Statik Selektah
KRS-ONE & Buckshot
Sean Price?

Och detta är bara några av de Hiphop-skivor som är intressanta.
Reggae, dancehall, electro-house, pop och allt annat är också välkomna!
Lämna gärna fler förslag tack!




bless!

Jay-Z - The Blueprint 3 (spår 11-15)

11. Already home (feat. Kid Cudi)
kommentar: vad falls? Ännu en låt med Chris Martin!? Nej, det e visst Kid Cudi som låter som en blandning av Martin och Pharell på hooken. Rätt skön låt, kan säkert funka som sista singel/ge Kid Cudi mer hype.

12. Hate (feat. Kanye West)
kommentar: Kanye är svår nu, och han rappar som det vore år...2048? ;) Om de ska göra en låt på hat-temat, hade jag hellre sett någon annan bakom spakarna och nån riktigt arg gäst i stil med Freddie Foxx eller Royce (jag vet, önsketänkande!).

13. Reminder
kommentar: Timbos tredje låt. Lite tyngre låt än de tidigare, men med en hemsk refräng.

14. So ambitious (feat. Pharrell)
kommentar: Den obligatoriska Pharrell-låten. Jag började tappa intresset för Neptunes produktioner runt Black Album, men de fyller väl fortfarande en funktion I guess. Man vet i alla fall att det antingen är en soft låt eller nåt viktigt Jay vill säga. Dock saknar jag lite party-Neptunes a la "I just wanna love you" eller "Change clothes".

15. Young forever (feat. Mr. Hudson)
kommentar: Jag är svag för hiphop-covers, och tycker vid en första lyssning att refrängen funkar i Mr. Hudsons tolkning. Antar att Jay vill bibehålla epitetet Young Hov för alltid. Men han e ju typ 40 nu, och nja, hade förväntat mig en tyngre avslutning på skivan. Denna låten kunde han slängt in på en b-sida.

That's it, min recension av The Blueprint 3 efter första genomlyssningen!
Jag är ingen som måste sätta betyg på saker och ting, men denna skivan känns som en mellanplatta och kommer stå i skymundan av många andra tunga släpp i höst...tyvärr!

peace!
2048

Jay-Z - The Blueprint 3 (spår 6-10)

6. Real as it gets (feat. Young Jeezy)
kommentar: proddad av The Inkredibles. Typisk Jeezy-beat. Gillar Jeezy men rätt tråkig låt trots "heeey, hooo". Hade vart intressant att höra Jeezy på ett östkustbeat...

7. On to the next one (feat. Swizz Beatz)
kommentar: är alltid lika spännande att se vad Swizzy har kokat ihop till Jigga. De har ju ett långt gående samarbete, precis som Jay har med Timbaland, Pharrell & Just Blaze. Skum låt, i slutet av en rad auto-tunas auto-tunedödaren själv (!) och ser i bookleten att Justice - D.A.N.C.E. är samplad!

8. Off that (feat. Drake)
kommentar: Timbaland bakom spakarna, och han har med sina "eh-ey" från Nelly Furtado-låtarna. Drake är tydligen nån ny stjärna från Cash Money. Låten är rätt poppig, med en mörk refräng. Auto-tune dyker upp igen, mer på denna låten. Var ska detta sluta?

9. A star is born (feat. J. Cole)
kommentar: Antar att det finns en baktanke med låt-titeln; visa upp den nya unga R&B-stjärnan på nyformade Roc Nation. Vad hände med The Dream? Närå, men såna här låtar får man räkna med när man köper en Jay-Z-skiva. Alltid haft ett öga till damerna, vilket är helt rätt eftersom han har väl så många kvinnliga fans som manliga. Speciellt i USA misstänker jag. Han droppar en hel del NY-artister på låten, som Lauryn Hill, Mobb Deep, Wu-Tang Clan.
Fotnot: Visste inte att J. Cole rappade!

10. Venus vs. Mars
kommentar: Nästa Timbo-produktion. Rätt givet vad låten handlar om. Jag gillade Bitches and sisters på BP2, men här e det kvinnligt vs. manligt över ett elektro-klubbigt beat. Trummorna låter som nån gammal Missy-låt.

Jay-Z - The Blueprint 3 (spår 1-5)

1. What we talkin' bout (feat. Luke Steele of Empire Of The Sun)
kommentar: Typiskt Jigga-albumintro. Inget snack, hälsar välkommen till Blueprint 3 och låten tar vid där American Gangster slutade typ.

2. Thank you
kommentar: Kanye-proddad. Låten tar tag i en direkt, funkig och skön vid första lyssningen. Inget typiskt Kanye-beat, ganska enkel låt. Jigga säger "thank you, far to kind.." precis som på "Encore".

3. D.O.A. (Death Of Auto-tune)
kommentar: blytung, No ID-proddad dänga som påminner en hel del om Takeover. Denna gång går han efter dagens auto-tunande rappare, precis som KRS & Buckshot gör på "Robot". Fet video 1!

4. Run this town (feat. Rihanna & Kanye West)
kommentar: given singel, och Rihanna lägger en refräng som jag älskar att gå runt i stan och lyssna på. Sen kommer man väl tröttna rätt fort på hennes "eeeey, eeeey, ooooo" men det har man kanske redan gjort? ;) Kanye droppar en fet vers också. Fet video 2!

5. Empire state of mind (feat. Alicia Keys)
kommentar: Kommande singel? Den ligger ju efter de två första saat é... I alla fall, här vart det produktion från annat håll, nämligen Shux, som jag inte hört talas om förut vad jag vet. Skön låt för alla NY-älskare där ute, och med tanke på alla I<3NY-tishor så finns det en del ;)

Lever för dagen

Tjo!

Vad e det för kall värld man lever i egentligen? Jag vet inte, men vet att man i slutändan står själv och gör sina egna val. Man måste ta ansvar för sina handlingar, stå för vad man gjort/sagt.

Det är tur att man har bra vänner som stöttar en...

Önskar jag kunde förklara men det går inte, okej vi säger så!





Ha det Gött!

Just a thought

God förmiddag!

Hur ska man uttala nästa år?
"Jag har spelat rätt mkt NHL nollnio, men jag vill gärna skaffa....öhm, tio? NHL tio.."
Funkar det?
"Jag tog studenten nollfem, du tar studenten tio?"
Ettnoll?

Lösningen till detta är att alltid säga tvåtusentio/tjugohundratio!
Detta är 00-talet (decenniet alltså). Nästa decennium är 10-talet.

Som den fina låten med Gnarls Barkley:
Just a thought...

Jay-Z

stort!
Shawn Carter@Splash! 2008

Jag skulle vilja blogga mer, men då får jag väl lägga ner mitt Facebook-konto ;)

Snart onsdag, veckorna flyger förbi...
Chea, it's yo boi!
peace

Bi'ness man

God förmiddag!

Jag vill bara säga det; bi'ness man.
Det låter så häftigt, och samtidigt skönt när man säger det. Men för att vara lite mer korrekt så handlar det om business man, affärsman (låter inte alls bra), eller kanske travellin' man, resande man (låter också för jäkligt!).

Men vi ska inte byta ut svenskan mot engelskan som en viss galen professor framförde i Debatt häromåret. Men det svenska språket har sina begränsningar som gör att vi måste låna in ord från massa olika språk för att det ska livas upp. Nuförtiden handlar det ju mest om att sno engelska "catch frases" rakt av. Då är man modern, då hänger man med...medan de som är 50+ hävdar att vi lever ju i Sverige och här pratar vi svenska!

Hm, det här inlägget blev inte alls som jag tänkte mig...tänkte ju prata om min "nya karriär". Men det är nog för tidigt för det (teaser, me knows!)

Så tills dess, drick ert kaffe och kör försiktigt eller nåt!
Glöm inte att rösta i kyrkovalet ;)
peace out

Ledighet är vackert

God eftermiddag!

Vilken dag, känns som första sommardagen igen, iaf när folk vaknat till och fattat att det e typ 22 grader ute :)
Jag har bevittnat hur mitt nya pass kommer se ut, och jag måste säga att jag är nöjd med utkastet!
Nästa tisdag har jag det i handen, och då blir det att kolla ännu närmare på ett visst land där nere...

Det blev även lunch på stans bästa hamburgerhak; Hamburgerbaren på Andra Lång.
Rea-jeansen på Shelta var borta, så det fick bli hederliga H&M-jeans istället, men de var jäkligt sköna och 100 kr rabatt blir man ju lite småglad av också.

En bok hämtades dock, innan allt detta, på mitt egna lilla...ja, postkontor hehe.
Jens Lapidus - Aldrig fucka upp

Nu blir det softilering och senare ikväll blir det hemfärd till Short Valley där jag ska jobba lite imorn...
Salut!

September i huset!

God morgon!
Då har man bott i Bergsjön i ett helt år. Det låter mer när man lägger till "ett helt.." innan, för det känns inte som jag bott här så länge. Tiden går fort, men en sak är säker; jag trivs väldigt bra här.

Det ska bli en tillställning här på lördag, kallar den för "Den andra inflyttningsfesten" på facebook :)

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OoP8waiBotU&hl=sv&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OoP8waiBotU&hl=sv&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Damn vad vi dansade! :D

Ciao!

RSS 2.0