Yo!

Tja!

Har legat lite på latsidan i den här stressiga sfären. Men jag har haft en del viktigare saker för mig ;)

På lördag smäller det! Scratch kör sitt 8års-party och Jean Grae & Mr Len står för underhållningen, med Silversystrar som opening act (whattup Ugly Duckling!).

Flyern såg ni på den här bloggen ganska tidigt. Det va på en söndag då jag satt ute på balkongen. Aaah, det kan man nästan göra under eftermiddagarna den här veckan, men det gäller att ha på fötterna hehe.

Nu blir det städning, sortering och kaffe.
Vi ses på lördag!

Peace!

The choice is yours

RGB, färgkoder, spektrum. Röd Grön eller Blå. Svart och vitt, hjärta eller hjärna.
Hjärta+hjärna=Rätt, eller fel?

Megafoner, sociala medier, protester, inställda möten. Den här valrörelsen har varit väldigt annorlunda jämfört med förra gången. Det är också det mest spännande valet jag upplevt under min tid i livet. Frågan är om det blir någon förändring i det här landet efter det här valet, eller är allt bara tomma ord?

Nä, nu får jag bege mig ner mot röstlokalen. Sedan blir det en liten tripp till Alingsås och senare hem till Short Valley (inte Kortedala ;) )

Ha en bra valdag!
Peace


Jazzpher goes politricks

Stellan Skarsgård i Kungsan

Ett intressant tal, dock håller jag inte med om utförsäljningen av statliga företag. Men visst, vård, skola och omsorg ska vara lika för alla. Men våra stora företag flyttar ju tillverkning etc utomlands för att vi har så höga skatter. Det går att dra in pengar till staten på andra sätt än att höja skatten.

Hade jag bott i Sthlm hade jag nog röstat rödgrönt i kommunen. Det kanske jag gör i kommunvalet i Gbg, men till riksdagen vacklar jag. Sossarna och Moderaterna är ju närmare varandra än någonsin, det är samarbetspartierna som skiljer sig desto mer.

VP har en del bra idéer men jag tror de inte skulle fungera i praktiken. Jag gillar Lars Ohly som person, men han framstår som en flummig politiker.

MP gillar jag, förutom att de vill höja bensinskatten när det inte finns tillräckligt bra kommunikationer för de som är beroende av fossila bränslen. Men de vill vara med i EU nu eller hur var det?

FP har varit lite av ett mittenparti som osäkra väljare som jag valt. Men sen Jan Björklund tillträdde har det skett grejer. Skolan behövs verkligen rustas upp, på alla sätt. Men jag tror det är för sent med uppstramningen som de håller på med. Det var stökigt när jag gick i grundskolan för 10 år sen. Inget pratade om ordning och uppförande som något viktigt förutom på kvartssamtalen.

Det var i lumpen jag fick erfara det. Där det var en stor del av ens slutbetyg. Där fick man lära sig disciplin. Det kan tyckas gammalmodigt, och många delar av lumpen är gammalmodigt för oss som växt upp under 80-90-talet.

Men, det är inte fel att ha ett betyg i ordning och uppförande. Då kanske fler strävar efter att verkligen sköta sig och fokusera på studierna. Detta bör dock enbart gälla högstadiet, som förberedelse på gymnasiet/vuxenlivet. Grundskolan är ju trots allt obligatorisk. På gymnasiet handlar det om att ta eget ansvar och välja själv vad du vill göra och lägga kraft på.

C
är väl de enda som bryr sig om landsbygden, samt att de är ett miljöparti. Men jag är för kärnkraft (som FP) tills alternativa och effektiva energialternativ kommer.

KD är lite både och, de ska vara för jämställdhet och så, men inte för likakönade tydligen? Det är ju inte ett radikalt kristet parti men vissa värderingar grundar ju sig i de mindre bra sakerna som kyrkan står för.

PP hade jag kunnat tänka mig att rösta på om jag vetat mer om deras övriga frågor, jag är helt med dom i upphovsrättsfrågan och skyddandet av individen. Men sen då?

SD är väldigt luriga, visst deras främsta fråga är att stoppa invandringen men de försöker framstå som ett vanligt parti. Skulle de komma in i riksdagen kommer de säkert inte vara så välfriserade som de försöker framstå nu. Skulle aldrig rösta på dom i alla fall!

FI är också ett intressant parti med viktiga frågor som jämställdhet i samhället. Dock är de lite för radikala emellanåt och det sticker i ögonen på många vilket gör att de inte kommer få tillräckligt med röster. Men de behövs verkligen i det här samhället.

Sådär, lite av mina egna tankar kring en del av partierna. Jag återkommer kanske om S och M (inte S&M alltså) om någon vill diskutera om dom. Jag tog även inte upp integrationspolitiken, men det är ju nåt som S misslyckats med fatalt i alla år.

Peace!

Planering?

God kväll!

Nu börjar jag så smått komma in i sina rutiner och acceptera att det är en höst på intågande. Här följer en lista över saker jag gör, ska göra osv.
  • Jobb
  • Innebandy på lördagar
  • Mat vid mer fasta tidpunkter (sömn också för den delen)
  • Försöka planera helgerna så bra som möjligt :)
  • Kärleksliv ;)

    Liseberg
    På fredag smäller det på Liseberg!


När jag ändå är inne på rutiner...mat, NU!

Vi ses på Liseberg änna!

Hemjobb

Good day to you fine sir!

Jag har mycket att göra för tillfället. Även när jag är ledig jobbar jag. Men det är ju skönt! Jag gillar inte att sitta på jobbet utan något att göra.

I alla fall, det är skönt att kunna bidra till företaget när man sitter hemma. Man blir ju lite slappare, men så länge det som ska bli gjort blir gjort så är det lugnt.

Snart får jag besök... kan bli mycket intressant.

fuck yeah!

Jag har lyssnat på den här hela förmiddagen.
Jag blev positivt överraskad av de instrumentala låtarna.
Någon som vet vem som står för dom?

On with the day!
peace (freedom isn't free ;))

Spännande höst

God kväll!

Börjar få upp ångan med det här nu!

Jag slängde iväg en ansökan till komvux idag. De har ändrat en del i systemet, mycket till det bättre. Jag hoppas bara min ansökan var god nog. Jag sökte ju till augusti 09 men utan att komma in. Denna gång kör jag med lite senare start. Jag hoppas det ska funka för mig (om jag kommer in). Jag ser med tillförsikt fram emot att studera igen anyway.

En annan grej jag tänkte plocka upp igen är DJ:andet. Jag grejade lite med hemsidan som fortfarande är uppe här: Jazzpher.com
Jag kollade även djportal.nu och det hade hänt lite saker med den sidan också. Men det första jag ska göra är att styra upp min utrustning och fundera på hur jag ska göra med Jazzpher Music.

För nu är hösten här, med nystarter av allt möjligt. Jag såg att björkarna här ute börjat få några gula löv. Fantastiskt! Eller ja, inte så värst men så är det i alla fall.

God natt!

Scratched

Hallu, hallu! (Trollkarlen från Osby aer haer...)

Det kan vara värt att kolla sin hotmail ibland:

Jean Grae

Now that's a birthday party I'm attending! :P

Skriver från min nymålade balkong i solgass. En pizza på det va?
Ja, med tanke på en tung bakfylla efter en galen gårdag så är det väl kutym med pizza.

Avslutar denna lilla bulletin med ett citat från min favoritbloggare:
"When I get sick, I stop being sick and get awesome instead! True story."

peace vi ses bre!

The weatherman

God...eftermiddag?

Ännu en solig skön september-dag. Den här perioden gillar jag, det är fortfarande ganska varmt i luften och en ren skön luft på något sätt. I alla fall där jag bor. Igår kom det lite sommarregn med mygg som självmordspiloter. Men det var lugnt, vindstilla osv.

Nog om vädret.

Igår var en fantastisk dag med mys, fotboll, vin och mera mys :)

Wernbloom blev hjälte i vad som till en början var en ganska seg match där Ungern kontrade ganska giftigt. Jag var inte så fokuserad på matchen, men det hände en del på skadefronten med Svensson ut efter bara 30 minuter och senare Elmander. Jag har ett svagt minne av att jag såg Wilandh i målet, och fick se i tidningarna idag att Isaksson skadat sig och bytts ut i halvtid!
Men det blev ju en skön 2-0-seger till slut, precis som jag förutspått fast med andra/annan målskytt än jag tippat.


Dancehall-klubb

Ikväll blir det Street Swag@Boteco Bar (Stars n bars)!


Tills nästa gång säger jag...peace!

2 år i Bergsjön

Goddag!

Idag är det två år sen jag flyttade till Bergsjön. Det känns helt okej, förra året kändes det som man precis flyttat in men nu känns det som man verkligen bor här.
Jag trivs bra, och kan tänka mig ett år till. Sen får vi se.
Ledig idag, och vilket fantastiskt väder det är nu! Men jag såg några gula löv falla till marken förut. Önskar det vore vår istället men det är bara att haka på hösttåget.

Jag antar att det fortfarande inte går att "emba" videor på blogg.se...? Jag funderar på att byta till wordpress eller liknande då jag blev sugen på att slänga in lite sköna YT-låtar i det här inlägget.

MEN! Det får väl bli en bild istället:

Jubileumsbild

Wake me up when September ends.
Nä, så illa är det inte. Man kan ju alltid hoppas på brittsommar!

Tjo!

RSS 2.0